Șeful CIA crede că Rusia își va dubla eforturile în Ucraina: Putin e convins că nu mai poate da înapoi

Șeful CIA crede că Rusia își va dubla eforturile în Ucraina: Putin e convins că nu mai poate da înapoi

Directorul CIA, William Burns, avertizează că Vladimir Putin joacă totul pe o carte în Ucraina, dublu sau nimic, pentru că nu mai vede nicio ieșire din războiul în care a împins Rusia și care a unit Occidentul împotriva țării sale.

„E într-o stare mentală care îl face să creadă că nu-și poate permite să piardă. Cred că acum este convins că ridicarea mizei (doubling down) îi va permite să progreseze”, a declarat Burns, în cadrul unui eveniment organizat de Financial Times la Washington.

Iar toate eșecurile din ultima perioadă ale armatei ruse, care nu-i permit să se laude cu nimic de Ziua Victoriei, așa cum spera, nu fac decât să-l întărâte și mai mult.

ADVERTISING

De altfel, chiar dacă americanii îi ajută pe ucraineni să se apere de armata rusă și au impus o mulțime de sancțiuni Moscovei, ei tot amână să o sancționeze și pe iubita lui Putin sau să facă teste cu rachete nucleare, tocmai pentru a nu-l împinge și mai mult pe liderul de la Kremlin la gesturi necugetate.

Directorul CIA a vorbit și despre recentele scurgeri de informații în presa din SUA despre rolul informațiilor americane în eliminarea generalilor ruși în Ucraina și scufundarea navei de război Moskva, scrie The Guardian.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Sunt absolut de acord că este iresponsabil. Este foarte riscant. Este periculos când oamenii vorbesc prea mult, fie că o fac în privat sau vorbesc în public despre probleme specifice serviciilor de informații”, a spus Burns.

Șeful CIA a mai precizat că nu există „dovezi concrete” că Rusia va folosi armele nucleare în Ucraina, însă această amenințare trebuie tratată oricum cu seriozitate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇