Șefi ai sindicatului Sanitas din Prahova sunt judecați pentru delapidare, după ce ani de zile au furat din cotizaţii

Șefi ai sindicatului Sanitas din Prahova sunt judecați pentru delapidare, după ce ani de zile au furat din cotizaţii

Trei lideri ai Sanitas Prahova au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de delapidare. Ei sunt suspectaţi că au retras sute de mii de lei din fondurile sindicatului, provenite din cotizaţiile membrilor.

Dan Stroe, Luminiţa Gologan şi Maria Nicolescu au deţinut funcţiile de preşedinte sau vicepreşedinte al sindicatului prahovean afiliat Federaţiei Sanitas în ultimii 12 ani. Ei sunt acuzaţi că, începând cu anul 2011 şi până anul trecut, au retras sume de sute de mii de lei din contul sindicatului, bani pe care şi i-au însuşit.  

ADVERTISING

”La data  de 07.02.2020, organele de cercetare ale poliţiei judiciare s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul  ca persoane din conducerea Sindicatului Judeţean Sanitas Prahova au direcţionat o parte din  sumele de bani provenite din cotizaţiile membrilor  de sindicat către un alt cont bancar decât cel aflat în evidenţele contabile ale sindicatului. Toţi  cei trei inculpaţi au avut calitatea de administratori ai bunurilor Sindicatului Judeţean Sanitas Prahova”, se arată în referatul întocmit de procurori în acest dosar.  

ADVERTISING

Sumele erau retrase fie de la bancomat, fie de la casieria băncii unde sindicatul avea cont deschis.  

În unele cazuri, liderii mergeau singuri pentru a scoate bani din bancă, alteori mergeau împreună.  

”Există probe cu privire la faptul că XX şi-a însuşit sumele de bani din fondurile Sindicatului Sanitas, în  repetate rânduri. De 27 de ori, împreună cu XXX şi de  58 de ori, singur, prin retragerea sumelor de la bancomat, suma  totală fiind de 390.014 lei. Din  aceasta sumă, a achitat  73.750 lei aşa cum reiese din  ordinele de plata depuse la dosaruI  cauzei”, mai susţin procurorii. 

ADVERTISING

Sindicatul Judeţean Sanitas Prahova a comunicat  faptul că nu se constituie parte civilă în procesul penal, prejudiciul  fiind recuperat, se mai arată în rechizitoriu. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇