Ședința de guvern de miercuri: Înghețarea tarifelor RCA și restricții la ajutoarele acordate ucrainenilor

Ședința de guvern de miercuri: Înghețarea tarifelor RCA și restricții la ajutoarele acordate ucrainenilor

Guvernul are miercuri pe ordinea de zi două hotărâri cu mare impact.

În primul rând, după mai multe amânări, urmează să aprobe, în sfârşit, îngheţarea temporară a tarifelor pentru poliţele RCA.

Măsura va fi adoptată printr-o hotărâre privind stabilirea tarifelor maxime admise.

Este vorba despre o îngheţare temporară, pentru 6 luni, a tarifelor de primă practicate de către asigurătorii RCA la nivelul tarifelor calculate şi practicate de aceştia la data de 28 februarie 2023, practicate anterior publicării tarifelor de referinţă de către ASF în luna martie 2023.

ADVERTISING

Detalii despre proiect AICI

Tot miercuri Executivul va adopta şi un proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică OUG nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin refugiaţilor din Ucraina.

Practic se restrânge celebrul program 50/20, pentru care din luna martie 2022 România a cheltuit în jur 110 – 120 de milioane de euro (date oferite de consilierul de stat Mădălina Turza, coordonator strategic al asistenţei umanitare).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Noul program presupune acordarea unei sume forfetare în cuantum de 2.000 lei/lună, pentru o singură perioadă de maximum 4 luni consecutive, în vederea acoperirii cheltuielilor de cazare în România pentru familiile şi persoanele singure.

"După împlinirea perioadei de 4 luni consecutive în care au beneficiat de suma forfetară de 2.000 lei/lună, prezentul proiect de act normativ stabileşte faptul că persoanele respective au acces la sistemul asigurărilor pentru şomaj, la măsurile de prevenire a şomajului şi la măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă, acordate în urma înregistrării la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în condiţiile stabilite pentru cetăţenii români", se spune în nota de fundamentare, citată de Agerpres.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇