Secretarul de stat al SUA cere Rusiei, de la Kiev, să ”înceteze acţiunile lipsite de raţiune şi agresive”

Secretarul de stat al SUA cere Rusiei, de la Kiev, să ”înceteze acţiunile lipsite de raţiune şi agresive”

Administraţia Joseph Biden a reafirmat, joi, susţinerea pentru integritatea teritorială a Ucrainei, în contextul conflictului cu Rusia, acuzată de susţinerea insurgenţilor separatişti, dar Washingtonul cere Kievului continuarea reformelor politice şi intensificarea eforturilor anticorupţie.

Publicitate

"Reafirmăm susţinerea pentru suveranitatea Ucrainei, pentru integritatea teritorială şi independenţa ţării", a declarat secretarul de Stat american, Antony Blinken, la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

"Ucraina se confruntă cu două provocări: agresiuni din exterior, din partea Rusiei, şi agresiuni din interior, generate de corupţie, de oligarhi şi de alte persoane care plasează interesele proprii înaintea celor ale poporului ucrainean", a afirmat Antony Blinken, conform publicaţiei Stars and Stripes.

Publicitate

"Suntem la curent cu faptul că Rusia şi-a retras unele forţe militare de la frontiera Ucrainei, dar observăm şi că numeroase forţe rămân în zonă, la fel şi echipamente militare semnificative. Monitorizăm situaţia foarte, foarte atent.

Vă pot spune, domnule preşedinte, că suntem alături de dumneavoastră. Am auzit acelaşi lucru când am vizitat sediul NATO, acum câteva săptămâni, şi aşteptăm ca Rusia să înceteze acţiunile lipsite de raţiune şi agresive", i-a spus Antony Blinken preşedintelui Volodimir Zelenski.

"Statele Unite analizează posibilitatea de a intensifica acţiunile de cooperare şi asistenţa în materie de securitate în relaţia cu Ucraina", a subliniat Antony Blinken.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇