De azi, se schimbă regulile de intrare în Grecia: Ai nevoie de test negativ PCR sau rapid, indiferent dacă ești vaccinat sau nu

De azi, se schimbă regulile de intrare în Grecia: Ai nevoie de test negativ PCR sau rapid, indiferent dacă ești vaccinat sau nu

Cei care călătoresc în Grecia vor avea nevoie, începând de luni, 10 ianuarie, de un test PCR sau rapid antigen cu rezultat negativ înainte de intrarea pe teritoriul acestei țări, în contextul exploziei de cazuri de Covid-19.

Această cerinţă se aplică tuturor călătorilor peste 5 ani care sosesc în Grecia începând de luni, de la ora locală 06:00, indiferent dacă au fost sau nu vaccinaţi, informează DPA.

Testul PCR negativ nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, iar cel rapid nu trebuie să fie mai vechi de 24 de ore în momentul sosirii.

ADVERTISING

Această reglementare se va aplica iniţial până la 24 ianuarie, a anunţat duminică Autoritatea Aviaţiei Civile şi a Frontierelor Terestre.

De asemenea, toți călătorii care se îndreaptă spre Grecia trebuie să completeze și un formular (care poate fi găsit AICI) înainte de a începe călătoria.

Certificatul de vaccinare este în continuare util în Grecia, deoarece poți intra în anumite locuri doar pe baza lui, iar din februarie vor avea parte de aceste facilități numai cei care și-au făcut și doza booster.

ADVERTISING

În statul elen, numărul de infecţii cu noul coronavirus a crescut rapid în ultimele zile. Aproximativ 35.000 de cazuri noi de COVID-19 sunt înregistrate în fiecare zi în această ţară cu aproape 11 milioane de locuitori.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇