Se închide circulația pe Transfăgărășan și Transalpina

Se închide circulația pe Transfăgărășan și Transalpina

Circulaţia pe Transfăgărăşan şi Transalpina se închide începând de luni, ora 8:00, din cauza condiţiilor meteorologice, a informat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruşte a vântului, a posibilităţii apariţiei ceţii dense în orice moment al zilei şi pentru siguranţa participanţilor la trafic s-a luat decizia ca începând de luni, 06.11.2022, ora 08:00, circulaţia rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum: DN 7C (Transfăgărăşan) între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 – 130+800); DN 67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800)”, informează CNAIR într-un comunicat.

ADVERTISING

CNAIR precizează că, la altitudine, schimbarea condiţiilor meteorologice are o dinamică sporită ceea ce face ca siguranţa celor care tranzitează aceste drumuri montane să fie pusă în pericol de fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului.

Zăpada a înghețat pe Transalpina

Zăpada depusă a înghețat în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN 67C - Transalpina, iar drumarii au intervenit cu un utilaj cu lamă și material antiderapant pe tronsonul dintre Rânca și Obârșia Lotrului.

„A fost necesară intervenția având în vedere că noaptea trecută (sâmbătă - n.r.) a nins nu foarte mult, dar vântul a bătut destul de tare și temperaturile au scăzut, astfel că pe partea carosabilă a înghețat zăpada depusă”, spun reprezentanții DRDP Craiova, citați de Mediafax.

ADVERTISING

Drumarii fac apel la conducătorii auto să nu mai tranziteze acest sector de drum pentru că ei nu vor mai efectua revizii. Drumarii vor mai fi prin zonă doar pentru demontarea indicatoarelor rutiere, dar fără utilaje de deszăpezire, astfel că cei care nu vor respecta indicațiile se expun unui real pericol dacă vor încerca să mai tranziteze acest sector de drum.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇