Se impune un lockdown? Arafat spune că nu, dacă se respectă restricțiile: Poate ne oprim, când apar măsuri, să căutăm cum să le eludăm

Se impune un lockdown? Arafat spune că nu, dacă se respectă restricțiile: Poate ne oprim, când apar măsuri, să căutăm cum să le eludăm

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, nu consideră că s-ar impune un nou lockdown, ar fi suficient să fie respectate măsurile deja existente.

”Poate ne oprim, când apar anumite măsuri, să căutăm cum putem să le eludăm”, afirmă Arafat, dând exemplul cluburilor în care nu se respectă nicio măsură, iar sumele pentru amenzi se fac ”într-o oră”.

Întrebat despre amenzile aplicate acestor localuri, Arafat a explicat: ”Pentru unii amenzile care se dau sunt o mică atenţionare, pentru că ei fac suma foarte rapid, în prima oră dintr-o noapte de acest gen.”.  

ADVERTISING

”Poate ne oprim, când apar anumite măsuri, să căutăm cum putem să le eludăm şi căutăm să le respectăm, măcar câteva luni să trecem de situaţia asta în care suntem”, a adăugat şeful DSU.  

Medicul Vasi Rădulescu a susținut, miercuri, într-o postare pe Facebook, că este nevoie de un lokdown pentru toată lumea, ca să nu ne scufundăm de tot.

„Să pronunțe cineva dintre oficiali, mai repede așa, cuvântul magic LOCKDOWN. Pentru toată lumea. Inclusiv pentru vaccinați. Pentru că dacă o mai lălăim ne scufundăm de tot.

ADVERTISING

Știu sigur că vaccinații nu se vor supăra, pentru că de, cei mai mulți dintre ei au priceput în ce suntem, au suficientă empatie.

De ce lockdown și pentru ei? Pentru că nu avem timp să mai cernem între X și Y. Presiunea e prea mare. La noi va merge doar cu măsuri dintre cele mai dure. Îmi pare rău să tot zic asta. Doar că 331 de decese nu reprezintă decât o mică parte din ce poate fi în perioada următoare„, a spus medicul.

Later edit: pentru cei care înjură și nu înțeleg nici cele mai simple chestiuni - lockdown-ul este limitat, cu vaccinare...

Publicată de Vasi Rădulescu pe Miercuri, 6 octombrie 2021

În România s-au raportat, miercuri, aproape 15.000 noi cazuri de infectare cu coronavirus şi 331 de decese, cel mai mare număr zilnic de la debutul pandemiei. 

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇