Se aşteaptă haos în transporturile din Germania: Mecanicii de la Deutsche Bahn declanşează o nouă grevă

Se aşteaptă haos în transporturile din Germania: Mecanicii de la Deutsche Bahn declanşează o nouă grevă

Un sindicat care îi reprezintă pe mecanicii de locomotivă de la Deutsche Bahn (GDL) a demarat, luni dimineaţa, o nouă acţiune de protest, legată de majorarea salariilor şi condiţiile de muncă.

Mecanicii de la Deutsche Bahn solicită pentru acest an o majorare salarială de 3,2%, în linie cu creşterile din sectorul public, un bonus de 600 de euro, legat de activitatea în timpul pandemiei, şi condiţii mai bune de muncă, transmit Deutsche Welle şi DPA.

Conducerea Deutsche Bahn a oferit GDL o majorare de 3,2% dar aceasta va intra în vigoare mai târziu decât ceruse sindicatul.

ADVERTISING

Cele două părţi nu au ajuns la un acord privind durata acordului colectiv de muncă.

Greva va afecta pasagerii cel puţin până miercuri dimineaţa. Sâmbătă a fost declanşată o mişcare de protest a mecanicilor de la trenurile de marfă, dar ea a fost extinsă luni şi la trenurile de pasageri.

Greva mecanicilor de locomotivă de la Deutsche Bahn de la începutul lunii august a paralizat mii de trenuri şi a afectat cea mai mare economie a Europei.

Sindicatul a respins cererea Deutsche Bahn (DB), operatorul feroviar de stat din Germania, de a extinde sfera negocierilor. Şi alţi angajaţi ai căilor ferate vor fi în grevă până miercuri dimineaţa.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ultimul mare conflict social la Deutsche Bahn s-a derulat între 2014 şi 2015. Atunci, timp de aproape nouă luni, sindicatul GDL a organizat nouă greve de amploare, care s-au întins fiecare pe parcursul mai multor zile, pentru a cere o modificare a regulilor de reprezentare.

La finele lunii mai 2015, o grevă de şase zile a devenit cea mai lungă din istoria Deutsche Bahn.

Vezi şi: Prima cale ferată peste apă între China și Rusia e gata, după 7 ani de lucrări (Video)

Citeşte şi analizele zilei de azi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇