Rata de infectare a scăzut sub 3,5 în Capitală UPDATE Restricțiile s-ar putea relaxa chiar de mâine

Rata de infectare a scăzut sub 3,5 în Capitală <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Restricțiile s-ar putea relaxa chiar de mâine

Rata de infectare în Capitală a scăzut, luni, sub pragul de 3,5 cazuri/ la o mie de locuitori.

Acum, autoritățile se pregătesc să relaxeze restricțiile, iar pentru asta deja a fost convocată întrunirea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență (CMBSU).

După ce GCS a anunțat situația zilnică a infectărilor, Alin Stoica a stat de vorbă cu jurnaliștii, la Prefectură.

Întrebat de când se relaxează măsurile în Capitală, iată ce a răspuns oficialul:

”Măsurile pentru weekend se vor aplica de vinerea următoare, pentru sălile de sport probabil de mâine, dacă vom lua decizia în CMBSU astăzi. Sălile de spectacole, la fel ca și restaurantele, vor fi deschise parțial, la capacitate de 30%, după ce indicele de infectare va coborî sub 3 la mie”.

ADVERTISING

Jurnaliștii au vrut să știe și când ar putea Capitala să ajungă la acest prag - sub 3 cazuri la o mie de locuitori. Prefectul a spus că dacă se menține acest ritm al infectărilor, probabil într-o săptămână.

”Nu am cum să fac acum niște estimări, dar având în vedere trendul consistent scăzător, ar putea să se întâmple, probabil, într-o săptămână”.

Cîțu le mulțumește bucureștenilor

Anterior, Alin Stoica a anunțat de dimineață, la Digi 24, că rata de infectare a scăzut sub pragul de 3,5 în București. Faptul a fost confirmat imediat și de premierul Florin Cîțu și ulterior și în bilanțul zilnic remis de Grupul de Comunicare Strategică. Iată situația incidenței la 14 zile:

rata-infectare-3
Foto: GCS

Rămâne acum de văzut dacă și autoritățile sanitare vor fi de acord cu relaxarea restricțiilor și ce măsuri vor fi anunțate după ședința de astăzi.

ADVERTISING

"Noile măsuri s-ar putea aplica cel mai devreme de mâine de la ora 00:00", a spus Alin Stoica.

Într-un mesaj pe Facebook, premierul Florin Cîțu a ținut să le mulțumească bucureștenilor pentru că au respectat restricțiile.

”O veste foarte bună! Astăzi rata de infectare în București a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori. Le mulțumesc bucureștenilor pentru că au înțeles că e nevoie să respecte măsurile de siguranță! Este foarte important să păstrăm acest trend, pentru a ajunge treptat la ridicarea tuturor restricțiilor”, a scris Cîțu pe Facebook luni.

O veste foarte bună! Astăzi rata de infectare în București a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori.Le mulțumesc...

Publicată de Florin Cîţu pe Luni, 26 aprilie 2021

Ca idee, duminică rata de infectare la o mie de locuitori era 3,68 în București.

ADVERTISING

Urmează maraton de vaccinare și la București și vor fi deschise noi centre

Chiar dacă valul trei al pandemiei pare să fi trecut în România, rămâne încă o problemă rata vaccinării, astfel încât un eventual val patru să nu ducă la același scenariu ca cel prin care am trecut. Astfel, prefectul lin Stoica a menționat că în București se vor deschide noi centre de vaccinare.

”Se discută despre deschiderea de noi centre. Se va face și un maraton de vaccinare, în perioada 7 - 9 mai. Vom deschide și centre drive thru, avem discuții în acest sens”, a mai adăugat el.

Întrebat unde se va deschide primul astfel de centru în Capitală, prefectul a răspuns: ”din câte știu, sunt discuții pentru Sectorul 6”.

În fine, Alin Stoica a mai spus că nu a primit raportări deosebite privind restricțiile din acest weekend, în condițiile în care vineri magazinele au fost deschise până mai târziu, iar sâmbătă și duminică s-a revenit la restricțiile obișnuite, adică totul s-a închis la ora 18:00.

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇