Şase palestinieni au evadat dintr-o închisoare israeliană printr-un tunel săpat sub o chiuvetă

Şase palestinieni au evadat dintr-o închisoare israeliană printr-un tunel săpat sub o chiuvetă

Şase palestinieni – inclusiv un fost lider al unei grupări armate – au evadat luni dintr-o închisoare din Israel, printr-un tunel săpat sub o chiuvetă, declanșând o vastă urmărire.

Autoritățile israeliene au anunţat luni, înainte de zori, că o primă alarmă a fost declanşată la ora locală 3.00 (şi ora României), după ce mai mulți locuitori au declarat că au văzut ”persoane suspecte” în apropierea închisorii Gilboa (nord), în care sunt încarceraţi sute de palestinieni, relatează AFP.

Imagini ale penitenciarului arată un tunel săpat în baie, la baza unei chiuvete, prin care deţinuţii au evadat din această închisoare de maximă securitate.

ADVERTISING

Serviciile penitenciare au anunţat că sunt pe cale să mute cei aproximativ 400 de de deţinuţi din Gilboa, din cauza unor ”infracţiuni privind securitatea”, cu scopul de a evita ca aceştia să evadeze prin alte tuneluri care ar fi putut să fi fost săpate în pământ.

Această evadare aminteşte fimul american al lui Frank Darabont "Shawshank redemption" (1994), în care doi bărbaţi, interpretaţi de către Tim Robbins şi Morgan Freeman, evadează din închisoare printr-un tunel pe care l-au săpat în ani de zile.

ADVERTISING

Ea intervine în contextul în care Israelul începe luni seara sezonul sărbătorilor evreieşti cu Noul An Rosh Hashana.

Poliţia israeliană a lanat o vastă urmărire. Armata a pus la dispoziţia poliţiei mijloace de observare aerene şi a anunţat că şi-a pregătit trupele să intervină la nevoie, în Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat din 1967.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇