Șapte aeroporturi din Germania au fost joi atacate de hackeri

Șapte aeroporturi din Germania au fost joi atacate de hackeri

Website-urile a şapte aeroporturi din Germania au fost, joi, ţinta unor atacuri cibernetice, a anunţat asociaţia aeroportuară ADV, la o zi după ce o defecţiune informatică majoră la Lufthansa a lăsat blocaţi mii de pasageri.

Printre aeroporturile afectate s-au numărat Dusseldorf, Nürnberg şi Dortmund, dar website-urile celor mai mari aeroporturi ale Germaniei, din Frankfurt, München şi Berlin, funcţionau normal.

”Încă o dată, aeroporturile au căzut victimele atacurilor DDoS pe scară largă”, a declarat directorul general al ADV, Ralph Beisel, într-un comunicat, adăugând că website-urile a şapte aeroporturi au fost temporar oprite.

ADVERTISING

Un atac DDoS (denial-of-service) implică volume mari de tafic de internet direcţionat către servere vizate, într-un atac relativ nesofisticat de către aşa-numiţii ”hacktivişti”, pentru a le scoate de la internet.

”Conform informaţiilor pe care le avem până acum, alte sisteme nu sunt afectate”, a spus Beisel, adăugând că rămâne de văzut dacă situaţia se va răspândi în alte locaţii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇