Anchetă pe un aeroport din Londra, după ce s-a descoperit un pachet cu uraniu

Anchetă pe un aeroport din Londra, după ce s-a descoperit un pachet cu uraniu

Poliţia britanică a deschis o anchetă în urma confiscării unui colet care conţinea uraniu, pe Aeroportul Heathrow, la Londra.

Coletul a fost descoperit la 29 decembrie, în timpul unui control de rutină efectuat de către agenţi ai serviciului de frontieră, precizează poliţia, relatează AFP.

Tabloidul britanic The Sun, care a dezvăluit incidentul, scrie că acest colet provenea din Pakistan şi a sosit în Anglia la bordul unui avion care a decola din Oman.

Uraniul a fost găsit într-o încărcătură de fier vechi, iar anchetatorii încearcă să afle dacă această descoperire a avut loc în urma unei ”manipulări greşite” în Pakistan, scrie BBC.

ADVERTISING

”Ţin să asigur populaţia că este vorba de o cantitate de material contaminat extrem de slabă, iar expertiza acesteia a conchis că nu reprezintă niciun pericol pentru populaţie”, a declarat presei britanice comandantul poliţiei Richard Smith.

”Cu toate că ancheta noastră continuă, acest colet nu pare să aibă legătură cu vreo ameninţare directă, potrivit ultimelor noastre investigaţii”, a subliniat el.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇