Rusia vrea să impună condiţii mai dure Ucrainei, dacă sunt reluate negocierile de pace

Rusia vrea să impună condiţii mai dure Ucrainei, dacă sunt reluate negocierile de pace

Rusia intenţionează să impună condiţii mai dure Ucrainei, în cazul în care sunt reluate negocierile de pace, a afirmat un consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Iuri Uşakov soune că au fost obţinute rezultate concrete în cursul discuţiilor care au avut loc în martie în Turcia, înainte ca Ucraina să întrerupă contactul, relatează dpa.

Totuşi, "dacă negocierile sunt reluate acum, va fi în termeni total diferiţi", a declarat Uşakov, , fără a da mai multe detalii, potrivit agenţiei de presă RBK.

ADVERTISING

"De-nazificarea" şi "demilitarizarea" Ucrainei, de asemenea, cedarea regiunilor de est Doneţk şi Lugansk şi recunoaşterea Crimeii ca fiind rusă au fost numite atunci de Moscova drept condiţii pentru a pune capăt a ceea ce numeşte o "operaţiune militară specială".

În condiţiile în care războiul s-a înteţit în Ucraina, negocierile de pace au intrat în impas.

Luna trecută, Ucraina anunța că intenţionează să reia negocierile de pace cu Rusia până la sfârşitul lui august, după ce va desfăşura operaţiuni de contraatac.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ucraina se va afla atunci într-o poziţie mai bună pentru a negocia, a declarat negociatorul-şef al Kievului, David Arahamia, într-un interviu pentru postul Voice of America.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇