Rusia susţine că a folosit din nou rachete hipersonice şi se laudă că a ucis cel puţin 100 de luptători din forţele speciale ucrainene şi mercenari străini

Rusia susţine că a folosit din nou rachete hipersonice şi se laudă că a ucis cel puţin 100 de luptători din forţele speciale ucrainene şi mercenari străini

Rusia a afirmat, duminică, a doua oară, că a folosit rachete hipersonice în Ucraina, de data aceasta pentru a distruge un rezervor de carburant al armatei ucrainene din sudul ţării.

„Un important rezervor de carburant a fost distrus de rachete de crozieră Kalibr trase din Marea Caspică, precum şi rachete balistice hipersonice trase de pe sistemele aeronautice Kinjal, din spaţiul aerian al Crimeii”, a declarat ministrul Apărării, într-un comunicat, fără a preciza data acestor atacuri, relatează AFP. 

ADVERTISING

Ministerul a adăugat că acest atac a avut loc în regiunea Nikolaiev. "Rachete de croazieră Kalibr au fost lansate din apele Mării Negre împotriva uzinei Nijîn, care repară vehicule blindate avariate în luptă", a mai afirmat purtătorul de cuvânt Igor Konaşenkov.

Tot duminică, Ministerul Apărării a anunţat că rachete de mare precizie au lovit un centru de antrenament al forţelor speciale ucrainene în regiune Jitomir, la 150 km vest de Kiev. "Mai mult de 100 de membri ai forţelor speciale (ucrainene) şi mercenari străini au fost ucişi", a indicat ministerul rus.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Anterior, Ministerul rus al Apărării anunţase că a folosit, vineri, rachete hipersonice Kinjal pentru a distruge un depozit de armament din vestul Ucrainei.

Potrivit ruşilor, racheta a distrus un mare depozit subteran de muniţie al trupelor ucrainene la Deliatin, în regiunea de sud-vest Ivano-Frankivsk.

Racheta hipersonică rusă Kinjal, la fel ca 3M22 Zircon, nu poate fi detectată de radar din cauza vitezei, ceea ce face ca sistemele de apărare antirachetă, precum cele folosite de ucraineni, să fie prea lente.

ADVERTISING

Racheta a fost definită în mai multe rânduri drept "super-arma" de care dispune Vladimir Putin. Destinată să elimine navele şi ţintele terestre, Kinjal este o rachetă care poate fi înarmată cu focoase nucleare sau cu explozivi mari, dar poate să provoace daune semnificative şi prin simpla lovire a ţintei.

Război în Ucraina. Ziua 25 - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇