Rusia expulzează 40 de diplomați germani

Rusia expulzează 40 de diplomați germani

Rusia a anunțat marți că expulzează 40 de diplomați nemți.

Anunțul a venit de la Moscova după ce ministrul rus de Externe Serghei Lavrov l-a convocat pe ambasadorul german în Rusia, Geza Andreas von Geyr, pentru a fi înștiințat de acest lucru.

Cei 40 de diplomați au fost declarați persona non gratae, Rusia spunând că doar răspunde cu aceeași monedă la deciziile guvernului german.

Pe 4 aprilie, Germania a anunțat că expulzează 40 de diplomați ruși, după ce au apărut dovezi ale masacrelor comise de forțele ruse în suburbiile Kievului.

ADVERTISING

Ziua 61 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Retalierea Rusiei vine însă în ziua în care Guvernul a anunțat că urmează să decidă curând dacă aprobă livrarea a 100 de vehicule vechi de luptă de infanterie de tip Marder în Ucraina, așa cum a cerut compania germană din domeniul apărării Rheinmetall.

Decizia companiei Rheinmetall îl forţează pe cancelarul Olaf Scholz să ia o poziţie clară în ceea ce priveşte livrarea directă de arme grele din Germania către Ucraina, deoarece acordul Marder necesită aprobarea consiliului de securitate naţională, care este prezidat de Scholz.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Scholz se confruntă cu critici tot mai mari în ţară şi în străinătate din cauza reticenţei sale de a livra arme grele, cum ar fi tancuri şi obuziere, cu scopul de a ajuta Ucraina să respingă atacurile ruseşti.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇