Rusia nu a fost realeasă în consiliul de conducere al agenției de aviație a ONU

Rusia nu a fost realeasă în consiliul de conducere al agenției de aviație a ONU

Rusia nu a obținut sâmbătă suficiente voturi pentru a fi realeasă în consiliul de conducere al agenției de aviație a Națiunilor Unite, potrivit Reuters.

Rusia nu a reușit să obțină cele 86 de voturi necesare pentru a rămâne în consiliul de conducere al Organizației Aviației Civile Internaționale (OACI), format din 36 de țări, în timpul unei întruniri a agenției, care se desfășoară până pe 7 octombrie la Montreal.

Rusia, alături de alte state, deținea un loc de „state de importanță majoră în transportul aerian” în consiliul de 36 de membri al OACI.

ADVERTISING

„Am dori să ne exprimăm regretul cu privire la rezultatul votului. Considerăm că acesta este un pas pur politic și nu are nimic de-a face cu poziția Rusiei în domeniul aviației civile", a declarat reprezentantul rus.

Votul trage Rusia la răspundere pentru încălcarea spațiului aerian suveran al Ucrainei, cum ar fi bombardarea aeroporturilor, care contravine unui acord cheie din 1944 care stabilește principiile de bază pentru aviația globală, a declarat Yuliya Kovaliv, ambasadorul Ucrainei în Canada.

ADVERTISING

De asemenea, Occidentul susține că Rusia a confiscat ilegal sute de avioane străine, acuzație pe care Moscova o neagă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇