Rusia anunţă că retragerea trupelor continuă şi arată imagini cu tancuri încărcate într-un tren (Video)

Rusia anunţă că retragerea trupelor continuă şi arată imagini cu tancuri încărcate într-un tren (Video)

Rusia a anunţat joi că îşi continuă retragerea militară și a difuzat imagini cu un tren al armatei încărcat cu echipamet care părăseşte Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014, în care desfăşurarea unor trupe ruse alimentează temeri cu privire la o invazie a Ucrainei.

„Unităţile din Districtul Militar de Sud care şi-au încheiat participarea la manevre tactice în baze din Peninsula Crimeea sunt pe cale să se întoarcă în bazele lor pe cale ferată”, a declarat Ministerul rus al Apărării agenţiilor ruse de presă.

ADVERTISING

Televiziunea rusă a difuzat magini cu un tren încărcat cu camioane militare traversând Podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia.

Însă nu a oferit nciun indiciu despre punctul de plecare al blindateor şi nici despre unde se îndreaptă.

Kremlinul a anunţat joi că întoarcerea în cazărmi a trupelor angajate necesită timp.

„Ministrul Apărării (Serghei Şoigu) a semnalat într-adevăr că anumite faze ale exerciţiilor au ajuns la sfârşit şi că, puţin câte puţin, militarii se vor întoarce în bazele lor”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

ADVERTISING

„Acesta este un proces întins în timp”, a subliniat el.

Occidentul este îngrijorat de săptămâni de zile de riscul unui atac în Ucraina al Rusiei, pe care o acuză de comasarea a peste 100.000 de militari la frontiera ucraineană.

După săptămâni de escaladare, Moscova, care dezminte orice plan de invazie, a anunţat marţi şi miercuri retragerea unei părţi a trupelor ruse.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇