Rusia a încercat să recruteze persoane fără adăpost pentru războiul din Ucraina

Rusia a încercat să recruteze persoane fără adăpost pentru războiul din Ucraina

Angajați ai administrației districtului Frunzensky din Sankt Petersburg au încercat să recruteze persoane fără adăpost pentru războiul din Ucraina.

Aceștia au fost văzuți intrând într-unul dintre adăposturile unui ONG rus care ajută persoane fără adăpost pentru a le oferi celor refugiați acolo să semneze contracte de serviciu militar.

Dezvăluirile au făcute chiar de ONG pentru presa din Sankt Petersburg, scrie Novaia Gazeta.

Serviciul de presă al ONG-ului a precizat că oficialii au vizitat unul dintre adăposturile lor pe 17 august. Angajații administrației au încercat să discute cu oamenii care se adăpostesc acolo și să le dea pliante cu informații despre contractele militare.

ADVERTISING

Cu toate acestea, administratorul adăpostului nu i-a lăsat să intre și a propus ca ei să discute cu conducerea ONG-ului. În cele din urmă, au plecat. Ulterior, oficialii au încercat să contacteze conducerea ONG-ului prin e-mail cu scopul de a distribui pliantele cu oferta de înrolare.

„Întotdeauna am refuzat implicarea religiei și politicii în acțiunile noastre, așa că nu îi putem ajuta cu nimic în această chestiune”, a clarificat Tatiana Bazhenova, reprezentantul ONG-ului.

Presa rusă a primit confirmarea și de la administrația districtului Frunzensky că angajații săi au vizitat adăpostul. Administrația a spus însă că vizita a fost o inițiativă individuală a oficialilor, al cărei scop a fost „de a împărtăși informațiile privind serviciile militare cu toată lumea”.

ADVERTISING

Anterior, au existat rapoarte despre condamnații ruși trimiși să lupte în Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇