Ruinele Italiei: Sicriele au luat-o la vale, un amifiteatru de universitate s-a prăbușit (Foto&Video)

Ruinele Italiei: Sicriele au luat-o la vale, un amifiteatru de universitate s-a prăbușit (Foto&Video)

Două incidente recente readuc în centrul atenției problemele de rezistență ale infrastructurii vechi din sudul Italiei.

Cel puțin 12 sicrie au rămas atârnate la înălțime, într-un echilibru precar, după prăbușirea parțială a unui imobil de patru etaje în care se află cripte, situat în cel mai vechi cimitir din Napoli, relatează The Guardian.

Autoritățile au închis cimitirul Poggioreale, cel mai mare din oraș, și au deschis o anchetă pentru determinarea cauzelor prăbușirii etajelor clădirii din marmură. Din fericire, nicio persoană nu se afla acolo în momentul producerii incidentului, întrucât cimitirul este închis în zilele de luni.

Vincenzo Santagada, un consilier local din Napoli însărcinat cu organizarea activității cimitirelor, a declarat că prăbușirea a fost precedată de un zgomot puternic și de un nor dens de praf.

O altă anchetă este deja în desfășurare după ce în ianuarie aproximativ 300 de cripte supraetajate au fost distruse de prăbușirea unei clădiri similare într-o altă zonă a cimitirului.

ADVERTISING

În februarie anul trecut, 200 de sicrie au căzut în mare, după ce o alunecare de teren a afectat o zonă a cimitirului situat pe țărmul din Camogli, o localitate din regiunea nordică Liguria. Două capele au fost, de asemenea, distruse atunci.

Problemele acute ale infrastructurii tot mai fragile din sudul Italiei au ieșit la iveală și marți, când un amfiteatru al Universităţii din oraşul Cagliari s-a prăbuşit.

Conform departamentului de pompieri, accidentul s-a produs, marţi, în jurul orei locale 22:00, informează DPA, citată de Agerpres.

ADVERTISING

Pompierii italieni au spus că au căutat posibile victime sub dărâmăturile aflate pe locul în care se afla Aula Magna. După o verificare iniţială, se pare că nu se afla nimeni în clădire în momentul prăbuşirii. Pompierii au confirmat că amfiteatrul era închis în momentul incidentului.

Potrivit agenţiei de presă ANSA, echipele de intervenţie au folosit câini de căutare şi drone pentru a se asigura că nicio persoană nu a rămas prinsă sub dărâmături.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇