Românul acuzat de înjunghierea unei fetițe în Leicester Square: Atacul a avut loc „la întâmplare”

Românul acuzat de înjunghierea unei fetițe în Leicester Square: Atacul a avut loc „la întâmplare”

Românul Ioan Pintaru, în vârstă de 32 de ani, a apărut în faţa instanţei, fiind acuzat de tentativă de omor în cazul înjunghierii unei fetiţe de 11 ani în Leicester Square din Londra, în ceea ce procurorii au descris drept un „atac la întâmplare”.

Ioan Pintaru a fost, de asemenea, acuzat de deţinerea unui obiect cu tăios, după ce fetiţa de 11 ani a fost înjunghiată de opt ori, luni după-amiază, în Leicester Square, un punct turistic din centrul Londrei, unde se află magazine şi teatre, informează Reuters.

ADVERTISING

Poliţia Metropolitană din Londra a declarat că fetiţa de 11 ani a fost grav rănită, deşi rănile sale nu îi pun viaţa în pericol.

Deşi iniţial s-a crezut că şi mama fetei, în vârstă de 34 de ani, a fost rănită, Poliţia a declarat că sângele de pe trupul şi hainele femeii era al fiicei.

Pintaru a apărut la Curtea Magistraţilor Westminster din Londra purtând un trening gri şi a vorbit doar pentru a-şi confirma numele şi data naşterii.

Procurorul David Burns a declarat că fata şi mama ei, care erau turişti, se aflau în zona Leicester Square chiar înainte de incident, despre care a spus că a fost un "atac aleatoriu asupra unui copil".

ADVERTISING

"Acuzatul s-a apropiat de fetiţa de 11 ani, a strâns-o de cap şi apoi a înjunghiat-o de opt ori", a declarat Burns.

Lui Pintaru nu i s-a cerut să formuleze nicio pledoarie şi a fost arestat preventiv înainte de următoarea sa audiere la Old Bailey, pe 10 septembrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇