Un român a fost arestat în cazul fetiței înjunghiate în centrul Londrei UPDATE Precizările MAE

Un român a fost arestat în cazul fetiței înjunghiate în centrul Londrei <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Precizările MAE

Un român a fost acuzat de tentativă de omor după ce o fată de 11 ani a fost înjunghiată, luni, în Leicester Square din Londra.

Potrivit BBC, Ioan Pintaru, în vârstă de 32 de ani şi fără domiciliu stabil, a fost acuzat că a înjunghiat-o de opt ori.

UPDATE 1: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat, la solicitarea News.ro, că persoana reţinută de autorităţile britanice în legătură cu incidentul din petrecut în Leicester Square este cetăţean român, iar Consulatul General al României la Londra va urma procedurile specifice în astfel de cazuri. De asemenea, instituţia menţionează că nu au fost primite alte solicitări în legătură cu acest caz.

ADVERTISING

UPDATE 2 Autorităţile britanice au făcut publică pentru prima dată o fotografie a suspectului.

Ioan Pintaru a compărut marţi, pentru prima dată, în justiţie, purtând un trening gri și a vorbit doar pentru a-și confirma numele și data nașterii.

Procurorul David Burns a expus faptele în instanţă.

Judecătorul a auzit că o femeie şi fiica ei în vârstă de 11 ani se aflau în Leicester Square ca turiste. Un bărbat "s-a apropiat de fată, a strâns-o de cap, apoi a înjunghiat-o de opt ori", a declarat procurorul Burns.

ADVERTISING

El a adăugat că fata a fost rănită în zona feţei, umărului, încheieturii mâinii şi gâtului. Victima este încă în spital şi va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală plastică.

Iniţial, s-a crezut că şi mama fetei a fost rănită, dar ulterior s-a confirmat că avea, de fapt, pe corp sângele fiicei ei.

Pintaru a fost arestat preventiv, iar următoarea sa audiere va avea loc în 10 septembrie.

Anchetatorii lucrează în prezent pentru a stabili cauza atacului şi a îndemnat pe oricine a fost martor la ceea ce s-a întâmplat sau are orice informaţii să contacteze poliţia.

ADVERTISING

Poliţia a declarat, însă, luni că nu există nicio sugestie că incidentul ar fi avut legătură cu terorismul, iar victimele şi atacatorul nu păreau să se cunoască între ele.

Povestea atacului

Poliţia a fost chemată în Leicester Square, o zonă turistică din centrul Londrei, luni, la ora locală 11.30.

Leicester Square şi zona înconjurătoare atrag aproximativ 2,5 milioane de vizitatori în fiecare săptămână şi găzduiesc magazine, teatre, cinematografe şi restaurante.

Înjunghierea a avut loc în apropierea magazinului de ceai TWG. Un agent de pază de la magazin a declarat că a intervenit pentru a o ajuta pe fată când a fost atacată.
Acesta a spus că el şi colegii săi au acordat primul ajutor copilului înainte ca poliţia să ajungă la patru minute de la atac, scrie SkyNews.

Poliţia a adus un omagiu persoanelor "care au intervenit cu curaj în acest incident", spunând: "Ei s-au pus în pericol şi au arătat ce are Londra mai bun făcând acest lucru".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇