România pregătește piloți de vânătoare la una dintre cele mai mari baze aeriene din SUA

România pregătește piloți de vânătoare la una dintre cele mai mari baze aeriene din SUA

România pregătește piloți de vânătoare în baza aeriană Sheppard din Texas, una dintre cele mai mari din Statele Unite. 14 țări din NATO își antrenează în comun piloții.

La baza aeriană Sheppard sunt acum 15 români, șase piloți și nouă instructori. În luna decembrie vor mai merge încă șase piloți români, potrivit TVR.

O parte dintre instructori fac și ei o anumită pregătire și stau la bază aproximativ trei ani.

”Programul va dura 55 de săptămâni, nu doar pentru studenții români, ci pentru absolut fiecare student al țărilor partenere și cuprinde trei faze. Este o experiență extraordinară. Toți vorbesc aceeași limbă, operează aceeași aeronavă, aceleași proceduri și aceleași tehnici. Din punctul meu de vedere, asta înseamnă NATO”, a declarat Șerban Radu, coordonator al detașamentului românesc.

ADVERTISING

Unul dintre avantajele unui astfel de program internațional e reprezentat de standardul la care se vor pregăti studenții și împărțirea costurilor între cele 14 state membre participante.

Într-un singur an, în baza Sheppard se adună în jur de 60 de mii de ore de zbor. 50% din piloții de vânătoare ai Statelor Unite sunt formați în această bază.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇