Ce păţeşti în Italia dacă te prinde cu certificat verde fals: Un român a fost condamnat rapid şi a plătit scump

Ce păţeşti în Italia dacă te prinde cu certificat verde fals: Un român a fost condamnat rapid şi a plătit scump

Un bărbat de origine română a fost condamnat rapid în Italia, după ce a prezentat un certificat verde fals, la un control de rutină.

Decizia instanței a venit ”într-un timp record”, în contextul în care au fost semnalate numeroase astfel de cazuri, care zădărnicesc intenția autorităților de a ține pandemia sub control, scrie L’Arena.

Este prima decizie de acest fel a unei instanțe din provincia Verona.

Bărbatul, de origine română potrivit sursei citate, are 40 de ani și fusese oprit de carabinieri în data de 17 decembrie, într-o stație de transport în comun. El a prezentat permisul verde, mai exact codul QR, dar în urma unor verificări a reieșit că adevăratul proprietar al certificatului respectiv era un bărbat mult mai în vârstă, de 58 de ani. Mai mult, s-a constatat ulterior că românul nu primise nici măcar o doză de vaccin.

ADVERTISING

Pedeapsa a fost de un an de închisoare, minimul impus de lege, transformată în amendă de 9.000 de euro, scrie cotidianul citat.

Procurorul adjunct Bruno Francesco Bruni a explicat că este doar unul dintre cazurile aflate în lucru, mai multe persoane fiind prinse cu certificate verzi falsificate, folosite cu gândul că nu autoritățile nu vor fi suficient de vigilente și nu vor afla.

#GreenPass falso, arriva la prima condanna nel veronese.Lo scorso 17 dicembre, durante dei controlli, i Carabinieri...

Publicată de Telearena pe Vineri, 28 ianuarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇