Revolta din Leeds: Poliția a arestat până acum cinci persoane. MAE nu știe să fie români

Revolta din Leeds: Poliția a arestat până acum cinci persoane. MAE nu știe să fie români

Poliţia a arestat cinci persoane implicate în revolta din orașul britanic Leeds de joi seară, la care au participat și români.

Până acum, nu au fost recepționate notificări cu privire la arestarea unor cetățeni români, informează sâmbătă MAE.

Amintim că o mulţime furioasă care zbiera în limba română a provocat o adevărată răscoală în Leeds. Oamenii au răsturnat o maşină de poliție și au dat foc unui autobuz. Mai multe focuri au fost aprinse de-a lungul străzii. “Să rămână-n istorie! Să vină mascații de la București că și pe ăia-i dărâmăm”, se aude într-o înregistrare a momentului când mulţimea de oameni răstoarnă mașina de poliție.

ADVERTISING

Incidentele au fost declanşate de tentativa de preluare în grija statului a copiilor unei familii de români, după ce unul dintre copii a ajuns la spital cu o lovitură la cap, iar medicii au alertat autorităţile.

Pe măsură ce situația a escaladat, adjunctul şefului poliţiei, Pat Twiggs, a spus că poliţiştii au fost forţaţi să se retragă, deoarece a devenit ”evident că poliţia este singura lor ţintă”. Decizia a fost criticată de media şi politicieni.

ADVERTISING

Până acum au fost confirmate cinci arestări, dar sunt aşteptate mai multe. Presa britanică nu a precizat naționalitatea celor reținuți.

”Pe măsură ce tulburările au escaladat, au fost cauzate daune unor vehicule şi s-au produs mai multe incendii. Am evaluat în permanenţă situaţia şi am luat decizia de a desfăşura poliţişti specializaţi în ordinea publică, care apoi au intrat sub un baraj de cărămizi şi proiectile dintr-un grup mare”, a mai spus Pat Twiggs, citat de The Independent.

Reprezentanții oficiului consular de la Manchester au făcut demersuri pentru a solicita informații suplimentare și, de îndată ce vor fi clarificate detaliile cu autoritățile locale de poliție, acestea vor fi aduse la cunoștința publicului, adaugă MAE, în comunicatul remis sâmbătă pe tema revoltei de la Leeds.

ADVERTISING

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea familiilor unor cetățeni români care să fi fost supuși unei astfel de măsuri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇