Revoltă de stradă cu români furioși în Leeds. Au răsturnat o mașină de poliție și au dat foc unui autobuz (Video) UPDATE Poliția călare patrulează în zonă și se fac arestări

Revoltă de stradă cu români furioși în Leeds. Au răsturnat o mașină de poliție și au dat foc unui autobuz (Video) <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Poliția călare patrulează în zonă și se fac arestări

O mulţime furioasă care zbiară în limba română a provocat o adevărată răscoală într-un cartier din oraşul britanic Leeds.

Oamenii au răsturnat o maşină de poliție și au dat foc unui autobuz. Mai multe focuri au fost aprinse de-a lungul străzii.

“Să rămână-n istorie! Să vină mascații de la București că și pe ăia-i dărâmăm”, se aude într-o înregistrare a momentului când mulţimea de oameni răstoarnă mașina de poliție.

WY Police car flipped in Harehills, Leeds.
byu/GottsParkLad inpoliceuk

Zeci de polițiști au intervenit, încercând să calmeze spiritele, dar iniţial au fost fugăriţi de mulțimea dezlănțuită, înainte de a interveni scutierii.

Presa britanică nu scrie nimic despre faptul că oamenii violenţi erau români şi nu precizează motivul revoltei din Leeds, însă informaţia apare pe reţelele de socializare.

Se pare că revolta a pornit de la un caz unde asistenţii sociali au venit să ia din familie nişte copii, inclusiv un bebeluş rănit la cap.

ADVERTISING

Pe rețelele de socializare a fost distribuită o înregistrare video care a surprins acțiunea asistenților sociali:

În timp ce copiii erau mutați într-un loc sigur, situația a escaladat, scrie The Independent.

"Extremely Violent And Dangerous" | Police Forced Back By Rioters As Harehills Leeds On Fire

Un martor povesteşte ce a văzut: „Atacau mașini de poliție, aruncau lucruri în mașinile de poliție – orice puteau ridica de pe jos: pietre din grădină, gunoi, băuturi, orice. Cu siguranță erau aruncate băuturi în poliție – apă sau suc sau băuturi gazoase, sau orice aveau în mână, practic, pentru că [poliția] încerca să nu se apropie prea mult pentru că era destul de violent.

ADVERTISING

Era un autobuz la semafor, evident oprit și de toți acești oameni. Încerca să treacă. Evident, nu a putut, așa că şoferul a mers înapoi și s-a oprit practic în afara străzii mele și a lăsat autobuzul acolo pentru că a simțit că este în pericol. Am văzut oameni aruncând lucruri în autobuz înainte ca șoferul să coboare. Cineva a aruncat niște pahare în autobuz.”

BUS EXPLODES In Flames During Leeds Riots in Harehills Lane | "Country Is Unrecognisable"

O filmare arată un frigider mare aruncat pe foc, în timp ce mulțimea aplauda și se auzeau sirene în fundal.

„Sunt îngrozită de scenele șocante și atacurile asupra vehiculelor de poliție și transportului public din Leeds în această seară. Tulburarea de această natură nu are loc în societatea noastră. Mulțumesc poliției din West Yorkshire pentru răspunsul lor", a scris pe X ministrul de Interne, Yvette Cooper.

Poliţia din Leeds transmite că nu au fost raportaţi răniți și "cercetările sunt în desfășurare la fața locului”.

ADVERTISING

"Descurajăm ferm localnicii să speculeze cu privire la cauza acestei tulburări despre care credem că a fost instigată de o minoritate criminală cu intenția de a perturba relațiile cu comunitatea. Ofițerii au observat informații incorecte care circulă pe rețelele de socializare care sugerează persoane potențial responsabile", adaugă poliţia britanică.

Police car turned over as unrest breaks out in Leeds

Poliția a anunțat că a făcut noaptea trecută mai multe arestări, iar altele vor avea loc în următoarele zile.

"Nu vom lăsa nicio piatră neîntoarsă în urmărirea tuturor celor implicați și vom lucra îndeaproape cu partenerii noștri din justiția penală pentru a-i aduce în fața instanței", a spus o reprezentantă a Poliției din West Yorkshire.

Potrivit BBC, polițiști călare patrulează vineri în cartierul în care au avut incidentele, iar numeroase forțe de ordine rămân în zonă pe timpul desfășurării investigațiilor.

Cordonul forțelor de ordine a fost extins pentru a le permite angajaților consiliului local să facă curățenie. Autobuzul incendiat a fost udat cu apă de pompieri, apoi tras de la fața locului de un vehicul special. Rămășițele epavei au fost, de asemenea, ridicate.

Mai multe autobuze au fost redirecționate azi și sâmbătă pentru siguranța șoferilor și a pasagerilor, a anunțat operatorul local de transport public.

Vă recomandăm analiza Spot de azi despre Simptomul Diana Șoșoacă:

"Răcnetul este încă din școală un înlocuitor preferat pentru argument. Nu știu dacă există o țară europeană în care se zbiară mai mult. Adulți între ei, soți, colegi, rude, șoferi în trafic, străini pe stradă, în magazin, adulți la copii, copii la adulți, copii între ei.

Cultura dialogului nu prea există, respectul pentru argument e la cote minime. E cu mult mai simplu și mai rapid să îți afirmi supremația și autoritatea zbierând. Răcnetul dă iluzia supremației inclusiv prin faptul că amuțește vocea rațiunii.

În plus, niciunde în România nu se educă și exersează autocontrolul și inteligența emoțională, cultivarea gândirii critice e un lux."


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇