Chile relaxează restricţiile, abia după ce a vaccinat 73% din populaţie

Chile relaxează restricţiile, abia după ce a vaccinat 73% din populaţie

Guvernul chilian a anunţat o relaxare a restricţiilor impuse pentru a controla pandemia de COVID-19, însă nu a redeschis graniţele acestei ţări sud-americane.

Aici, 73% dintre cei 19 milioane de locuitori au fost vaccinaţi împotriva noului coronavirus, informează AFP.

Peste 11 milioane de chilieni au fost vaccinaţi cu schema completă de imunizare, potrivit statisticilor oficiale prezentate joi de autorităţile sanitare.

Guvernul chilian a anunţat, totodată, revenirea elevilor în unităţile şcolare, unde cursurile cu prezenţă fizică au fost suspendate într-o manieră aproape permanentă din martie 2020, precum şi redeschiderea multor magazine, care erau închise de mai multe luni.

Numărul noilor infectări, cel al deceselor şi cel al spitalizărilor în secţiile de reanimare scad progresiv în Chile de aproximativ o lună. În total, în această ţară au fost confirmate 1,5 milioane de infectări şi aproximativ 33.000 de decese asociate COVID-19.

Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii a rămas însă în vigoare. Graniţele rămân şi ele închise, iar chilienii şi rezidenţii care doresc să intre în ţară sunt supuşi unei carantine obligatorii de cinci zile într-un hotel, pe cheltuiala lor, în special din cauza riscurilor generate de răspândirea variantei Delta a noului coronavirus.

Cinematografele se vor redeschide săptămâna viitoare, iar publicul va avea din nou acces pe stadioane pentru a asista la meciuri de fotbal. 

Vezi și:

Iată și articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇