Restaurantele și cafenelele din Sibiu s-au redeschis după două luni

Restaurantele și cafenelele din Sibiu s-au redeschis după două luni

Cafenelele și restaurantele din Sibiu și-au redeschis ușile pentru clienți, începând de sâmbătă, după ce rata de infectare a ajuns în municipiu la 2,17 la mia de locuitori.

Potrivit unei hotărâri de anul trecut luată de Comitetul județean pentru situații de urgență (CJSU) Sibiu, spațiile publice interioare ale restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacol și sălilor de jocuri de noroc pot fi deschise dacă incidența cumulată a noilor cazuri de Covid-19 în ultimele 14 zile este cuprinsă între 1,5 și 3 cazuri la mia de locuitori.

ADVERTISING

Rata de infectare scade și în județ

Și cum rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 1,52 la mia de locuitori la nivelul județului Sibiu, situația se relaxează și în Șelimbăr, Veștem, Ruja și Arpașu de Jos.

”Municipiul Sibiu, conform documentelor actualizate în 1 ianuarie 2020, este încadrat la o incidență cuprinsă între 1,5 și 3 la mie, drept urmare spațiile interioare pot fi deschise în limita a 30 de procente. Deocamdată, aceste măsuri vor fi menținute până pe 15 ianuarie 2021, când – în funcție de statistici – autoritățile vor actualiza documentele”, scrie publicația locală Turnul Sfatului.

ADVERTISING

E adevărat, ele funcționează doar la 30% din capacitate, iar proprietarii de localuri se plâng că au ratat apogeul reprezentat de perioada Sărbătorilor, însă vestea reprezintă o gură de aer proaspăt atât pentru localnici cât și pentru turiști.

Vă reamintim că municipiul Sibiu a intrat în carantină în luna noiembrie, când rata de infectare era de peste 13 la mie. Restricțiile s-au ridicat în 14 decembrie, după ce rata de infectare a scăzut la 5,13 cazuri la mia de locuitori.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇