Toate localitățile din județul Sibiu ies din carantină

Toate localitățile din județul Sibiu ies din carantină

Carantina în toate localitățile județului Sibiu se suspendă începând din noaptea de duminică spre luni, informează reprezentanții Comitetului județean pentru situații de urgență citați de publicația locală Turnul Sfatului.

”Efortul comun, al tuturor sibienilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în zadar și a dus la o scădere a numărului de cazuri și la o transmitere comunitară mai redusă. Drept urmare, începând de luni, 14 Decembrie ora 05:00 măsura de carantină se încheie în toate localitățile din județ”, transmite și Instituția Prefectului Sibiu, pe Facebook.

ADVERTISING

Dragi sibieni, Efortul comun, al tuturor sibienilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în...

Posted by Instituția Prefectului - Județul Sibiu on Sunday, December 13, 2020

Astfel, la o lună de la instituirea carantinei zonale în Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu, la trei săptămâni de la instituirea acesteia în Mediaș, Avrig și Orlat și după două săptămâni de carantină zonală în Mârșa, toate aceste restricții vor fi ridicate.

Cum au scăzut cifrele în Sibiu

Potrivit publicației locale, rata de incidență în orașul Sibiu era de 13,43 de noi cazuri la mia de locuitori la momentul instituirii măsurii de carantină locală (16 noiembrie). În urma carantinării, incidența a scăzut până la 5,13 cazuri la mia de locuitori (cifra de sâmbătă, 12 decembrie).

ADVERTISING

De asemenea, la data impunerii măsurii de carantină rata de infectare în județ era de 8,83 cazuri noi la mia de locuitori.

Potrivit Instituției prefectului, la data de 12 decembrie incidența la nivel județean scăzuse până la valoarea de 3,65 la mia de locuitori.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇