Regimul separatist din Transnistria pregătește ceva? Bărbații sunt chemați la instruire militară, se oferă stimulente atractive

Regimul separatist din Transnistria pregătește ceva? Bărbații sunt chemați la instruire militară, se oferă stimulente atractive

Bărbații cu vârsta până la 55 de ani din Transnistria sunt chemați la un antrenament de trageri. Celor apți pentru serviciu militar li se promit bani, îmbrăcăminte, cazare și alimente.

Regimul separatist de la Tiraspol cheamă bărbații din raioanele de est ale Republicii Moldova la un antrenament de trageri alături de așa-zișii „pacificatori”, iar pentru asta au pregătit și un buget pe măsură, relatează Ziarul Național.

Potrivit presei din Transnistria, bărbații de până la 55 de ani, apți pentru serviciul militar, sunt atrași cu un pachet social foarte consistent, oferit timp de trei luni. Cei care vor accepta să participe la pregătire vor primi lunar 2.800 de ruble transnistrene (aproximativ 3.000 de lei moldovenești, adică 718 RON), îmbrăcâminte, cazare și alimentație.

Persoanele care vor să participe la aplicațiile militare trebuie să depună o cerere la comisarul militar de la locul de reședință până la 28 februarie.

Misiunea de pacificare din Zona de Securitate este formată din militari ruși și militari ai Republicii Moldova, dar și din membri ai forțelor paramilitare transnistrene.

Stagiul de pregătire din Transnistria coincide cu întărirea recentă a amenințărilor pe care Moscova le-a transmis Chișinăului.

Senatorul rus Andrei Klimov a avertizat Chişinăul că riscă „repetarea scenariului ucrainean”, comentând interviul pe care preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a acordat recent publicaţiei Politico, în care afirma că odată cu invazia rusă din Ucraina în ţara sa a intervenit o „discuţie serioasă” despre o eventuală renunţare la neutralitatea înscrisă în Constituţie.

„La Chişinău, pe fundalul conflictului ucrainean, se analizează dacă se va renunţa la statutul de neutralitate consacrat prin Constituţie în favoarea aderării la o ‘alianţă mai mare’, după cum a răspuns preşedintele moldovean M. Sandu la o întrebare adresată de Politico. Sandu a fost întrebată de Politico despre disponibilitatea sa de a adera la NATO.

Doamna are 50 de ani. Aşa că a trăit în URSS până la 20 de ani. Ea ar trebui să cunoască istoria noastră comună şi să ştie că nu este necesar să încredinţeze Occidentului destinul poporului”, a scris senatorul rus Andrei Klimov într-un comentariu postat pe contul său de Telegram.

Acesta a susținut în continuare că Republica Moldova va ajunge "o provincie a celei mai înapoiate țări din NATO", România.

„Doamna Sandu este atât de indiferentă faţă de moldoveni şi atât de dependentă de Washington, de servitorii săi europeni, încât este gata să repete politica sinucigaşă a unor trădători de ţară din Ucraina vecină, precum Poroşenko şi Zelenski?!”, continuă senatorul rus, care apoi se adresează direct cetățenilor moldoveni, pe care îi avertizează că țara lor va deveni o provincie a „înapoiatei” Românii.

„Nu este timpul, dragi cetăţeni vecini, să trageţi propriile concluzii cu privire la gândurile actualilor voştri şefi de a transforma teritoriile moldoveneşti într-un alt teatru de operaţiuni militare NATO? Sau poate că scopul lui Sandu & comp este de a transforma Moldova, încă neutră şi formal independentă, într-o provincie a României din NATO (poate unul dintre cele mai înapoiate state membre NATO)?”.

Klimov și-a încheiat mesajul amenințând voalat Chișinăul cu exemplul Ucrainei devastate de război: „Apropo: problemele dezastruoase ale Ucrainei au început după lovitura de stat pro-occidentală (2014), urmată de respingerea neutralităţii constituţionale 'neindependente' care exista până atunci şi de anunţul oficial al politicii Kievului de aderare la blocul militar anti-rusesc NATO.”

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇