40 de minute de teroare. „Regele pastelor” a fost jefuit, iar soția și fetița de 5 ani au fost sechestrate în bucătărie

40 de minute de teroare. „Regele pastelor” a fost jefuit, iar soția și fetița de 5 ani au fost sechestrate în bucătărie

Omul de afaceri italian Saturnino De Cecco, cunoscut drept „regele pastelor”, a fost jefuit după ce patru bărbați înarmați au intrat în locuința sa și l-au forţat, prin amenințări, să deschidă seiful.

Soția acestuia și fiica în vârstă de 5 ani au fost sechestrate în bucătărie, scrie ANSA.

Hoții au intrat în vila pe care De Cecco, în vârstă de 42 de ani, acționar majoritar al imperiului de paste al familiei, o are în Montesilvano și l-au forțat să le dea bijuterii, ceasuri de lux și alte obiecte de valoare.

ADVERTISING

Poliția a spus că hoții, care erau mascați și înarmați, au reușit să fugă și sunt căutați.

"A fost un moment traumatizant. Au fost 40 de minute de teroare. Când ți se sparge casa și ți se sechestrează familia, e grav. Trebuie să îți ții calmul, să urmezi indicațiile tâlharilor și să fii cât mai îngăduitor. Ceea ce am făcut atunci. Am fost foarte calm și, din fericire, a mers bine.

S-au gândit că vor găsi mai multe. Le-am dat totul. Cel mai important obiectiv al meu a fost să îmi protejez familia. Erau înarmați cu cuţite. Au ameninţat că au și alte arme, dar noi nu le-am văzut. Când nu le plăcea ceva, mă loveau”, a declarat De Cecco pentru Sky.

ADVERTISING

Sheila D'Isidori, soția afaceristului, a spus că norocul lor a fost că a pornit alarma exact în momentul în care situația s-a înrăutățit.

"Am avut noroc că atunci când situația s-a înrăutățit s-a declanșat alarma. S-au speriat și au fugit. Dar nu asta a fost intenția lor. Ar fi stat mai mult”, a povestit femeia.

Saturnino De Cecco a demisionat din funcția de vicepreședinte al companiei la începutul anului 2020, dar a rămas acționar majoritar al De Cecco, al treilea producător de paste făinoase din lume, cu o cifră de afaceri în 2021 de peste 500 de milioane de euro, potrivit La Repubblica.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇