Recorder: Imaginile dezastrului sanitar din România (Video)

Recorder: Imaginile dezastrului sanitar din România (Video)

În mai puțin de 20 de minute de înregistrare video, jurnaliștii Recorder aduc în fața publicului imaginile dezastrului sanitar din spitalele din România.

„Catastrofă sanitară este atunci când în cel mai mare spital din țară nu mai există paturi libere, iar ambulanțele continuă să aducă bolnavi de COVID cu forme severe. Pacienții rămân înghesuiți în Unitatea de Primiri Urgențe și sunt îngrijiți la grămadă, ca în vreme de război”, spun jurnaliștii Recorder.

Ei au stat o seară întreagă la camera de gardă a Spitalului Universitar din București pentru a arăta realitatea din spatele cifrelor.

ADVERTISING

Statisticile - una dintre cele mai mici rate de vaccinare, primul loc în Europa și al treilea în lume la rata de mortalitate Covid - arată înfiorător, dar imaginile din spitale sunt și mai dure.

„Imaginile pe care le-am surprins sunt atât de puternice încât nu mai au nevoie de vreo figură prezidențială care să anunțe falimentul statului român. Eșecul e vizibil în privirile speriate ale bolnavilor, unii dintre ei așezați pe scaune, cu tubul de oxigen la picioare, e vizibil în deznădejdea și în epuizarea cadrelor medicale, în tăcerea sacilor negri, cu fermoar, care sunt cărați în neștire pe holuri”, mai spun jurnaliștii.

Așa arată un dezastru sanitar

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇