Reacția MAE după anunțul Rusiei că ar fi ucis 349 de „mercenari” români în Ucraina: Face parte din războiul hibrid al Moscovei

Reacția MAE după anunțul Rusiei că ar fi ucis 349 de „mercenari” români în Ucraina: Face parte din războiul hibrid al Moscovei

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București a reacționat, vineri, la anunțul Rusiei că ar fi ucis 349 de „mercenari” români în războiul din Ucraina.

„Ministerul Afacerilor Externe reamintește că partea rusă continuă să promoveze informații care, pe fond, fac parte din arsenalul războiului hibrid și al campaniei de dezinformare îndreptate împotriva statelor membre UE și NATO, inclusiv împotriva României”, arată un comunicat al MAE român citat de Digi24.

Anterior, ambasada rusă de la București, citând date ale ministerului rus al Apărării, a transmis că 784 de „mercenari" au plecat din România pentru a lupta în Ucraina, iar 349 au fost uciși. 

ADVERTISING

"Din 24 februarie 2022, numărul total de mercenari străini care au sosit în Ucraina este 13.387 de persoane. În același timp, până în prezent a fost confirmată eliminare a 5.962 de mercenari străini", susține ambasada. 

Potrivit datelor publicate, România ar avea mai mulți voluntari în Ucraina decât Franța (356) și Germania (235).

C.P.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇