Reacția lui Aurescu după ce Medvedev a spus că România visează să ia o parte din Ucraina: "Atât de jalnic și de greșit!"

Reacția lui Aurescu după ce Medvedev a spus că România visează să ia o parte din Ucraina: "Atât de jalnic și de greșit!"

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a postat pe Twitter un răspuns la declarația fostului președinte rus Dmitri Medvedev, potrivit căruia o împărțire liniștită a Ucrainei este mai bună decât un război mondial și a evocat „aspirații” în acest sens ale unor țări, printre care și România.

România susține integritatea Ucrainei, a precizat Bogdan Aurescu, catalogând drept „jalnică și greșită” afirmația lui Medvedev despre „aspirațiile teritoriale” ale țării noastre.

"Fostul președinte rus Medvedev spune că România și alte țări vecine cu Ucraina 'visează' să ia 'bucăți' din teritoriul acesteia. Atât de jalnic și de greșit! România sprijină pe deplin integritatea a Ucrainei și eforturile sale pentru a câștiga abominabilul război de agresiune al Rusiei împotriva sa!", a scris Aurescu.

Ministrul român a reacționat după ce vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat marți că o "împărţire liniştită" a Ucrainei este "mai bună" decât un război mondial şi a invocat "aspiraţii" în acest sens ale Poloniei, Ungariei şi României.

ADVERTISING

"Lăcomia şi răutatea, ura, ambiţiile sunt mai puternice decât raţiunea şi gândirea sănătoasă. Polonia să-şi ia regiunile vestice ale Ucrainei, dar să spunem direct, şi Ungaria şi România visează de mai multe decenii", a afirmat Medvedev.

Fostul președinte al Rusiei a mai spus că liderii Poloniei discută cu autorităţile ucrainene despre înfiinţarea unei confederaţii, "iar de aici nu este departe nici până la unire, cum era înainte". Acesta a adăugat că Polonia şi alte ţări vor să-şi pună în aplicare planurile cât mai repede, "cât încă nu s-a închis fereastra posibilităţilor", iar Rusia şi reprezentanţii Occidentului colectiv nu au ajuns la acorduri principiale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇