Fiul purtătorului de cuvânt al lui Putin susține că a luptat în Ucraina ca mercenar Wagner. A fost și decorat

Fiul purtătorului de cuvânt al lui Putin susține că a luptat în Ucraina ca mercenar Wagner. A fost și decorat

Nikolai Peskov, fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat într-un interviu acordat presei ruse că a decis să servească în Ucraina alături de forţa de mercenari Wagner a lui Evgheni Prigojin.

„Am considerat că este de datoria mea. Nu puteam să stau pe margine şi să privesc cum prietenii mei şi alţi oameni merg acolo”, a declarat Peskov într-un interviu acordat ziarului rus Komsomolskaia Pravda.

„Când m-am dus acolo, a trebuit să-mi schimb numele de familie. Nimeni nu ştia cu adevărat cine sunt", susţine el.

ADVERTISING

Nikolai Peskov a spus că a servit timp de aproape şase luni şi a primit şi „Medalia pentru curaj”.

CNN precizează că nu a putut verifica în mod independent afirmaţiile lui Nikolai Peskov.

Interviul lui Nikolai Peskov vine după ce şeful Wagner, Evgheni Prigojin, a dezvăluit vineri că fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului a servit ca artilerist în cadrul forţei sale de mercenari, în condiţiile în care copiii unor personalităţi guvernamentale şi ai elitei ruseşti au fost criticaţi pentru că nu au luptat în Ucraina.

ADVERTISING

Prigojin nu a precizat când s-a întâmplat asta. Potrivit şefului Wagner, Nikolai Peskov a servit în cadrul companiei sale timp de şase luni sub documente false, cu un alt nume de familie, lucrând ca încărcător la un vehicul de aprovizionare cu muniţie. Şeful Wagner a declarat că Peskov a participat la un antrenament timp de trei săptămâni la baza lor din Molkino şi ulterior „a plecat la Lugansk".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇