Reacția Inspectoratului pentru Imigrări la marea anchetă DNA-DIICOT: Din 2022, de șase ori au fost sesizați procurorii

Reacția Inspectoratului pentru Imigrări la marea anchetă DNA-DIICOT: Din 2022, de șase ori au fost sesizați procurorii

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) au transmis, marţi, un punct de vedere în legătură cu percheziţiile DIICOT şi DNA la Biroul Imigrări Caraş-Severin, într-un dosar de trafic de migranţi.

Oficialii de la IGI se delimitează de orice acţiuni necorespunzătoare şi ilegale, menţionând că atunci când situaţia a impus au fost sesizaţi procurorii cu privire la posibile infracţiuni.

”Precizăm că instituţia noastră se delimitează ferm de orice acţiuni necorespunzătoare care nu sunt în concordanţă cu legea şi aduc atingere valorilor acesteia. De fiecare dată, atunci când situaţia a impus, unitatea noastră a sesizat organele de parchet competente cu privire la posibile infracţiuni”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări.

ADVERTISING

Ei au adăugat că permanent conducerea IGI şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au organizat activităţi de consiliere şi de prevenţie a corupţiei, la nivelul tuturor structurilor subordonate.

Astfel, în anul 2022 au fost efectuate 53 de astfel de activităţi la care au participat 518 poliţişti, dintre care 48 cu funcţii de conducere şi 470 cu funcţii de execuţie.

De asemenea, în anul 2023, au fost efectuate 34 de astfel activităţi la care au participat 306 poliţişti, dintre care 30 cu funcţii de conducere şi 276 cu funcţii de execuţie.

ADVERTISING

Reprezentanţii IGI au mai precizat că în acest an au fost efectuate 50 de activităţi la care au participat 524 de poliţişti, dintre care 31 de poliţişti cu funcţii de conducere şi 493 cu funcţii de execuţie).

”De asemenea, începând din anul 2022 şi până în prezent, în şase situaţii, Inspectoratul General pentru Imigrări a sesizat organele competente ale statului cu privire la suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie sau asimilate corupţiei, respectiv privind traficul de migranţi”, a mai transmis sursa citată.

ADVERTISING

Operațiune DNA-DIICOT care vizează ofițeri MAI, capi ai unei rețele de trafic de migranți

DNA și DIICOT au declanșat, marţi dimineață, o amplă operațiune în colaborare, care vizează traficul de migranți din România. Sunt vizaţi foşti şi actuali ofițeri MAI.

Au loc 70 de percheziții în special în vestul țării, dar și în București.

Suspecţii au introdus în țară peste o mie de migranți, cu vize de muncă, dar pentru a le facilita plecarea în țări Schengen.

În timp ce procurorii DIICOT vizează firmele care se ocupau de aducerea în țară a muncitorilor din afara UE, colegii lor de la DNA i-au luat în vizor pe angajații Inspectoratului General pentru Imigrări, care primeau mită pentru a aproba permisele de muncă.

Şeful Biroului Imigrări Caraş-Severin, Vali Mitruş, a fost ridicat marţi dimineaţă şi dus la audieri, la DIICOT.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇