Razie DIICOT la traficanții de migranți: Primeau 1.000 de euro de persoană ca să-i treacă ilegal prin România

Razie DIICOT la traficanții de migranți: Primeau 1.000 de euro de persoană ca să-i treacă ilegal prin România

Anchetatorii au destructurat o reţea care se ocupa în vestul ţării cu traficul de migranţi. Cetăţenii afro-asiatici erau racolaţi în Serbia şi ajutaţi să treacă graniţa în România şi apoi spre Occident, în schimbul a 500-1.000 de euro de persoană.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de frontieră fac, marţi, 29 de percheziţii în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, în acest caz.

Acuzaţiile sunt de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, ancheta a început după sesizarea din oficiu a poliţiştilor din Timişoara, în octombrie 2021.

ADVERTISING

”În perioada octombrie 2021 - martie 2023, mai multe persoane, cetăţeni români şi sârbi, au constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi, trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României şi facilitarea şederii ilegale în România.

Membrii grupului infracţional, în mod coordonat, au racolat, îndrumat, călăuzit şi transportat grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat dintre România şi Serbia, pe raza judeţului Caraş-Severin.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior, migranţii erau transportaţi pe raza judeţului Timiş, de unde erau predaţi altor persoane în vederea scoaterii frauduloase din România, având ca destinaţie ţări din Europa de Vest”, informează un comunicat DIICOT.

Grupurile de migranţi, de 7-15 persoane, erau formate în Serbia, de către cetăţeni afro-asiatici sprijiniţi de către cetăţeni sârbi, care, în schimbul unor sume cuprinse între 500-1.000 euro de persoană, îi racolau (în special din centrele de refugiaţi), în scopul trecerii frauduloase a frontierei cu România.

ADVERTISING

Au fost interceptate şi oprite 29 de transporturi ilegale în care au fost implicaţi membrii grupării, transporturi în care au fost identificaţi aproximativ 300 de migranţi.

25 de persoane urmează să fie duse pentru audieri la sediul DIICOT Caraş-Severin.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇