Poliția a prins trei grupări de trafic de migranți și a oprit 40 de transporturi ilegale. Zeci de percheziții în București și 7 județe

Poliția a prins trei grupări de trafic de migranți și a oprit 40 de transporturi ilegale. Zeci de percheziții în București și 7 județe

Zeci de percheziţii au loc marţi în judeţele Timiş, Arad, Satu Mare, Caraş Severin, Alba, Olt, Dâmboviţa şi Bucureşti, în trei dosare de trafic de migranţi.

Poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate împreună cu procurorii DIICOT efectuează 85 de percheziţii.

Din cercetări a reieşit că, din anul 2022, mai multe persoane, cetăţeni români şi cetăţeni străini, s-ar fi constituit în trei grupuri infracţionale, având ca scop principal adăpostirea în locaţii aflate pe teritoriul României şi ulterior transportarea grupurilor de migranţi spre ţări din Europa Centrală sau de Vest, prin trecerea ilegală a frontierei, în vederea obţinerii de importante foloase materiale.

ADVERTISING

DIICOT precizează că au fost interceptate şi oprite 40 de transporturi ilegale în care au fost implicaţi membrii grupurilor infracţionale, transporturi în care au fost identificaţi peste 800 de  migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera spre state din UE.

Peste 60 de persoane urmează a fi duse la audieri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇