„Războiul Pelosi, pleacă din Taiwan!”. China și-a mobilizat și hackerii, nu doar armata (Foto & video)

„Războiul Pelosi, pleacă din Taiwan!”. China și-a mobilizat și hackerii, nu doar armata (Foto & video)

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Taiwanului, Tsai Ing-wen.

Pelosi a fost decorată de Tsai, pentru că este „unul dintre cei mai devotați prieteni ai Taiwanului”.

Tsai a spus că invazia Rusiei în Ucraina a deschis calea pentru creșterea agresivității Chinei împotriva Taiwanului, ceea ce șubrezește securitatea întregii zone Indo-Pacific.

„Taiwanul nu va ceda. Vom proteja ferm suveranitatea națională și vom continua să fim în prima linie a apărării securității globale”, a spus Tsai, citată de BBC.

ADVERTISING

La rândul său, Pelosi a asigurat că SUA nu vor abandona Taiwanul.

„Astăzi, delegația noastră, de care sunt foarte mândră, a venit în Taiwan pentru a da un mesaj cât se poate de clar: nu vom abandona angajamentul nostru față de Taiwan și suntem mândri de prietenia noastră. Acum, mai mult ca oricând, solidaritatea SUA cu Taiwanul este crucială”, a spus Pelosi, care a dat asigurări că această poziție este susținută atât de democrați, cât și de republicani.

Armata taiwaneză a ridicat nivelul de alertă la scurt timp după întâlnirea celor două, anunțând că a pus în mișcare măsuri pentru a asigura securitatea în jurul insulei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Asta după ce China a anunțat, marți seară, că dă startul unor „manevre militare ţintite”, pentru a-și arăta opoziția față de vizita lui Pelosi.

Tsai a criticat dur aceste exerciții, acuzând Beijingul că invadează teritoriul Taiwanului și impune astfel o blocadă aeriană și maritimă. Iar situația pare să fie exact așa, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos.

Și Pelosi a criticat exercițiile Chinei, spunând că reacția Beijingului nu-și are rostul. Totodată, ea a remarcat că reacția de acum este foarte diferită de cea din aprilie, „când au venit aici bărbații". Pelosi se referă la vizita surpriză făcută în Taiwan de 6 congresmeni americani.

ADVERTISING

În timpul conferinței celor două, rețeaua magazinelor 7-Eleven a fost atacată de hackeri și pe toate ecranele a apărut mesajul „Războiul Pelosi, pleacă din Taiwan!”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇