Războiul din Ucraina a ajuns într-un moment decisiv! Este în joc existența țării

Războiul din Ucraina a ajuns într-un moment decisiv! Este în joc existența țării

Serviciile de informații occidentale și oficialii militari cred că războiul din Ucraina se află într-o fază critică, un moment-cheie, care ar putea determina rezultatul pe termen lung al conflictului.

Potrivit mai multor surse care sunt la curent cu discuțiile din agențiile de informații americane și occidentale, citate de CNN, acest moment decisiv ar putea, de asemenea, să forțeze luarea unei decizii mai dure de către guvernele occidentale.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, conduce un grup de lucru pe tema războiului, format din aproape 50 de țări, miercuri, când în SUA sunt așteptate mai multe anunțuri privind pachetele de arme și echipamente destinate Ucrainei, potrivit unui înalt oficial american al apărării.

ADVERTISING

Oficialii ucraineni și-au exprimat deja frustrarea că aceste muniții vitale ajung în luptă fragmentat și au exprimat temeri că angajamentul occidental s-ar putea diminua într-un moment decisiv.

„Cred că se va ajunge în punctul în care o parte sau cealaltă va avea succes”, a spus un înalt oficial NATO.

„Fie rușii vor ajunge la Sloviansk și Kramatorsk, fie ucrainenii îi vor opri aici. Și dacă ucrainenii sunt capabili să țină frontul aici, în fața acestui număr de forțe, asta va conta”.

Armata Ucrainei și-a consumat deja armele și munițiile de tip estic, inclusiv pe cele din perioada sovietică, iar acum se bazează strict pe cele primite din Occident. Armamentul superior îi poate ajuta pe ucraineni să-i respingă pe ruși, cu condiția ca acesta să și ajungă la timp, la soldații de pe front.

ADVERTISING

Liderii occidentali sunt obligați să ia în acest moment o decizie radicală, pentru că succesul Kievului și supraviețuirea Ucrainei au ajuns în acest moment să depindă exclusiv de ajutorul pe care ei aleg sau nu să-l ofere. Și aceasta în timp ce sute de militari, voluntari și civili din Ucraina mor în fiecare zi.

Momentul special a fost simțit și de fostul premier și președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, care a dat o declarație șocantă: „Cine spune că peste doi ani de zile va mai exista Ucraina?”.

ADVERTISING

Răspunsul la întrebare va fi decis chiar acum, în aceste momente, care vor rămâne în cărțile de istorie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇