Ranfluarea navei eșuate în Canalul Suez ar putea dura două săptămâni. Peste 150 de alte nave sunt blocate în zonă (Video)

Ranfluarea navei eșuate în Canalul Suez ar putea dura două săptămâni. Peste 150 de alte nave sunt blocate în zonă (Video)

Ranfluarea unei nave portcontainer care a eşuat marţi în canalul Suez şi a blocat complet navigaţia pe această cale maritimă esenţială ar putea dura mai multe săptămâni, a declarat joi compania care se ocupă de această operaţiune, în timp ce 156 de nave sunt blocate în zonă.

Nava ''Ever Given'', cu o lungime de 400 de metri, a eşuat pe diagonala canalului, din cauza vântului puternic însoţit de o furtună de nisip care a redus vizibilitatea, blocând ambele sensuri de navigaţie, relatează Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Potrivit Autorităţii Canalului Suez (SCA), o încercare de ranfluare a navei era în desfăşurare joi şi opt remorchere încearcă să mişte nava eşuată. ''Nu putem exclude ca aceasta să dureze săptămâni, depinde de situaţie'', a declarat Peter Berdowski, directorul companiei olandeze Boskalis, care încearcă să ranflueze portcontainerul.

”Este ca o enormă balenă eşuată. O greutate enormă este înfiptă în nisip. S-ar putea să fie nevoie să folosim o combinaţie de metode, reducând greutatea prin transferul containerelor, motorinei şi apei de pe navă, remorchere şi să dragăm nisipul”, explică acesta.

În total 156 de nave de mare tonaj, vrachiere care transportă cereale, portcontainere sau petroliere aşteaptă pe unul dintre sensurile de navigaţie, formând astfel unul dintre cele mai mari blocaje maritime văzute până în prezent, în condiţiile în care fluxurile mondiale de transport erau oricum perturbate de pandemia COVID-19.

Prin canalul Suez tranzitează circa 30% din traficul maritim mondial de transport containere şi circa 12% din comerţul global de bunuri.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!