Racheta nord-coreeană putea ajunge în SUA. În replică, SUA și Coreea de Sud au lansat exerciții aeriene comune

Racheta nord-coreeană putea ajunge în SUA. În replică, SUA și Coreea de Sud au lansat exerciții aeriene comune

Racheta balistică intercontinentală testată vineri dimineaţă de Coreea de Nord putea atinge teritoriul Statelor Unite, anunţă Guvernul Japoniei, iar armata americană şi cea sud-coreeană au reacţionat la incident prin organizarea de exerciţii aeriene comune.

Armata nord-coreeană a testat vineri dimineaţă o rachetă intercontinentală, acesta fiind al doilea test balistic efectuat de regimul Kim Jong-Un în ultimele două zile.

Racheta a fost lansată din zona Sunan, situată în apropiere de Phenian, şi a parcurs aproximativ 1.000 de kilometri, căzând în zona economică exclusivă a Japoniei, la 210 kilometri vest de Insula niponă Oshima. Racheta nu a pătruns deloc în spaţiul aerian japonez.

ADVERTISING

"Coreea de Nord continuă acţiunile provocatoare cu o frecvenţă fără precedent. Vreau să reafirm că nu vom accepta astfel de activităţi", a reacţionat premierul Japoniei, Fumio Kishida.

Racheta intercontinentală nord-coreeană a atins altitudinea de 6.100 de kilometri şi o viteză de 22 de ori mai mare decât cea a sunetului.

Yasukazu Hamada, ministrul nipon al Apărării, a afirmat că această rachetă putea atinge teritoriul continental al Statelor Unite.

"Rachetele intercontinentale de tipul celei testate astăzi ar putea avea raza de acţiune de 15.000 de kilometri. Depinde de greutatea focosului, dar teritoriul SUA ar putea fi în această rază de acţiune", a atras atenţia Yasukazu Hamada, citat de postul de televiziune CNN.

ADVERTISING

Ca reacţie la acest test balistic, armata americană şi forţele sud-coreene au lansat vineri exerciţii aeriene comune cu avioane de vânătoare de tip F-35A, anunţă Ministerul Apărării de la Seul, citat de agenţia Reuters.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇