Premieră: Coreea de Nord a lansat cel puţin 10 rachete de diferite tipuri, iar una a căzut aproape de granița cu Sudul

Premieră: Coreea de Nord a lansat cel puţin 10 rachete de diferite tipuri, iar una a căzut aproape de granița cu Sudul

Coreea de Nord a lansat, miercuri, cel puţin 10 rachete de diferite tipuri, a declarat armata sud-coreeană la scurt timp după ce a confirmat că o rachetă balistică a căzut pentru prima dată în apropierea apelor sale, la sud de linia de demarcaţie.

„Coreea de Nord a lansat astăzi cel puţin 10 rachete de diferite tipuri spre Est şi Vest”, a indicat Statul Major Interarme din Seul, în timp ce preşedintele sud-coreean a ordonat o „reacţie rapidă” la ultimele „provocări” ale Phenianului.

„Această lansare de rachetă nord-coreeana este extrem de neobişnuită şi inacceptabilă, având în vedere că a căzut în apropierea apelor teritoriale sud-coreene, la sud de linia de limită nordică, pentru prima dată" de când peninsula a fost divizată, a explicat Kang Shin-chul, director de operaţiuni în cadrul Statului Major interarme.

ADVERTISING

La scurt timp, preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a acuzat într-un comunicat oficial că aceste acțiuni ale Phenianului constituie „o invazie teritorială de facto”.

Ulterior, armata sud-coreeana a precizat că a răspuns lansând trei rachete aer-sol de precizie. Rachetele au fost lansate „în apele din apropierea liniei de limită nordică, la o distanţă corespunzătoare zonei în care a lovit racheta nord-coreeană", a declarat armata într-un comunicat, adăugând că gestul arată că Seulul va răspunde „sever oricărei provocări".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇