Ruşii ar fi lovit din greşeală cu racheta mall-ul din Kremenciuk - experți britanici

Ruşii ar fi lovit din greşeală cu racheta mall-ul din Kremenciuk - experți britanici

Există o posibilitate reală ca racheta care a distrus mall-ul din Kremenciuk să fi avut ca țintă un obiectiv din apropiere, a transmis miercuri Ministerul britanic al Apărării.

„Imprecizia Rusiei în desfășurarea loviturilor cu rază lungă de acțiune a dus anterior la incidente soldate cu victime civile în masă, inclusiv în gara din Kramatorsk, pe 9 aprilie 2022”, se arată în cel mai recent raport despre războiul din Ucraina, publicat de Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Rusia a negat atacul, susținând că forţele sale au tras rachete împotriva unui depozit de arme în Kremenciuk, după care explozia ulterioară a muniţiei a declanşat un incendiu în centrul comercial, menționând, însă, că acesta era „nefuncţional” în momentul exploziei.

ADVERTISING

"În Kremenciuk, forţele ruse au lovit un depozit de arme primite din Statele Unite şi Europa cu armament aerian de înaltă precizie. Ca urmare a loviturii de precizie, armele şi muniţiile de fabricaţie occidentală concentrate în depozit (…) au fost atinse", a precizat ministerul rus al Apărării, într-o postare pe canalul său de Telegram citată de Reuters.

"Detonarea muniţiei depozitate pentru arme occidentale a provocat un incendiu într-un centru comercial nefuncţional situat lângă depozit", a adăugat ministerul rus.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și 59 rănite luni, după ce o rachetă a lovit mall-ul din Kremenciuk. Potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în jur de 1.000 de persoane se aflau înăuntru în momentul loviturii. Acesta a publicat pe Twitter o înregistrare video care a surprins racheta lovind centrul comercial.

Ucraina a condamnat atacul din Kremenciuk, calificându-l drept crimă de război, poziție pe care au adoptat-o și aliații săi occidentali.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇