Putin sugerează că avionul în care se afla Prigojin a fost aruncat în aer de grenade mânuite la bord

Putin sugerează că avionul în care se afla Prigojin a fost aruncat în aer de grenade mânuite la bord

Vladimir Putin a sugerat joi că prăbuşirea avionului în care se afla şeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a fost cauzată de grenade de mână care au explodat în interiorul aeronavei, şi nu de un atac cu rachete.

Putin nu a oferit mai multe detalii despre modul în care o grenadă sau mai multe grenade ar fi putut fi detonate la bord, dar a spus că el crede că anchetatorii au greşit că nu au efectuat teste de alcoolemie şi de droguri pe corpurile celor care au murit în accident, având în vedere că în trecut au fost găsite cantităţi de cocaină în sediul Wagner din Sankt Petersburg, relatează Reuters.

ADVERTISING

Avionul privat Embraer cu care Prigojin călătorea spre Sankt Petersburg s-a prăbuşit la nord de Moscova, la 23 august, iar toate cele 10 persoane aflate la bord şi-au pierdut viaţa, inclusiv alte două figuri de top ale companiei Wagner, cele patru gărzi de corp ale lui Prigojin şi echipajul format de trei persoane.

Putin a sugerat joi că avionul a fost aruncat în aer din interior, spunând că şeful comisiei de anchetă i-a raportat acest lucru cu câteva zile în urmă.

"Fragmente de grenade de mână au fost găsite în cadavrele celor ucişi în accident", a declarat Putin la o reuniune a Clubului de discuţii Valdai, care a avut loc în staţiunea Soci de la Marea Neagră.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Nu a existat niciun impact extern asupra avionului - acesta este deja un fapt stabilit", a spus Putin, părând să respingă afirmaţiile unor oficiali americani care au declarat, la scurt timp după prăbuşire, că ei cred că avionul a fost doborât.

Anchetatorii accidentului nu au prezentat încă un raport public cu privire la cauza prăbuşirii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇