Putin: Sancțiunile Occidentului ne împing să accelerăm integrarea cu Belarusul

Putin: Sancțiunile Occidentului ne împing să accelerăm integrarea cu Belarusul

Președintele rus Vladimir Putin spune că sancțiunile impuse de Occident accelerează procesul de „integrare” a Belarusului.

„Rusia și Belarusul continuă să își crească cooperarea în politică, economie, comerț, cultură și sferele umanitare. Presiunea fără precedent a sancțiunilor de la așa-zisul Colectiv Occidental ne împinge să accelerăm integrarea.

Împreună este mai ușor să reducem pagubele provocate de sancțiuni, să producem bunurile care sunt la cerere să ne extindem competențele și să dezvoltăm cooperarea cu țările prietene”, a spus Putin, la Forumul anual Rusia-Belarus care are loc vineri, potrivit CNN.

ADVERTISING

Declarațiile lui Putin vin în contextul în care zilele trecute serviciile secrete ucrainene au avertizat că informațiile colectate arată că Putin l-a convins pe Alexander Lukașenko să intre în război împotriva Ucrainei, iar acum se lucrează la un pretext plauzibil pentru populația republicii Belarus, care va fi chemată la luptă împotriva vecinilor ucraineni, dar și pentru restul lumii.

Potrivit informațiilor ucrainenilor, ar fi plănuite atacuri asupra unor clădiri rezidențiale din Mozyr, iar în acest scop, un grup de sabotaj ar fi sosit deja în localitatea aflată la 50 de kilometri de frontiera cu Ucraina.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Temerile s-au accentuat după ce Putin i-a promis lui Lukașenko că va primi sisteme Iskander-M, capabile să transporte încărcături nucleare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇