Putin, contestat deschis chiar și de comuniștii din Rusia: I-au cerut să încheie războiul din Ucraina (Video)

Putin, contestat deschis chiar și de comuniștii din Rusia: I-au cerut să încheie războiul din Ucraina (Video)

Președintele Vladimir Putin a fost criticat într-o ședință publică pentru invadarea Ucrainei, un episod extrem de rar în Rusia.

O înregistrare video realizată vineri în timpul unei ședințe a Adunării legislative din Ținutul Primorski redă un episod izolat de condamnare publică a regimului lui Vladimir Putin, relatează Sky News.

Leonid Vasiukevici, membru al partidului comunist, a luat cuvântul și a menționat că vorbește și în numele a patru colegi, cerându-i lui Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina și să retragă trupele de pe teritoriul acestei țări.

"Înțelegem că dacă țara noastră nu încheie operațiunea militară, vor fi și mai mulți orfani în țara noastră", a spus Vasiukevici. "În timpul operațiunii militare, tinerii care ar putea fi un mare câștig pentru patria noastră mor șau devin invalizi", a continuat acesta.

ADVERTISING

Guvernatorul regiunii și președintele Adunării i-au spus lui Leonid Vasiukevici să nu mai vorbească și au cerut scoaterea lui din sală, relatează presa din Rusia.

Ziua 93 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇