Putin îl critică dur pe Macron pentru că a divulgat o convorbire telefonică. Pe Nancy Pelosi o numește ”bunică”

Putin îl critică dur pe Macron pentru că a divulgat o convorbire telefonică. Pe Nancy Pelosi o numește ”bunică”

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a criticat dur pe omologul său francez Emmanuel Macron, la forumul anual al Clubului Internaţional de Discuţii Valdai, la Moscova, din cauză că a făcut publică o discuție telefonică pe care au purtat-o.

”Când există convorbiri telefonice, plecăm întotdeauna de la faptul că aceasta nu ține de publicitate. În caz contrar, ambele părți trebuie să fie de acord. Acum, când vorbesc cu președintele Macron, presupun că cineva mă ascultă”, a spus Putin.

Totodată a catalogat-o pe preşedinta Camerei Reprezentanţilor americane Nancy Pelosi drept ”bunică”.

ADVERTISING

Putin a acuzat-o pe Pelosi că efectuat o vizită în Taiwan cu scopul de a provoca tensiuni între Beijing şi Taipei.

Palatul Élysée a autorizat camerele de televiziune să filmeze o discuţie la cel mai înalt nivel între Macron şi Putin cu patru zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

Această convorbire telefonică a fost difuzată într-un documentar de postul France2. Putin nu este primul oficial rus care se plânge de această difuzare.

La câteva zile după difuzarea convorbirii, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a reproşat Parisului că ”eticheta diplomatică nu prevede divulgări unilaterale ale unor asemenea înregistrări”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Lavrov aprecia că Rusia nu avea de ce să-i fie ruşine de conţinutul convorbirii între cei doi lideri.

”Noi purtăm mereu negocieri în aşa fel încât să nu ne fie niciodată ruşine. Noi spunem mereu ce gândim, suntem pregătiţi să dăm socoteală pentru ceea ce spunem şi să ne explicăm poziţia”, sublinia Lavrov.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇