Putin: De la Biden vedem o retorică anti-Rusia destul de dură. Din păcate, ne-am obişnuit

Putin: De la Biden vedem o retorică anti-Rusia destul de dură. Din păcate, ne-am obişnuit

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că a observat ceea ce el numeşte retorica dură anti-Rusia a candidatului democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Joe Biden, dar că apreciază drept încurajatoare comentariile acestuia privind controlul asupra armelor, relatează Reuters.

Putin, care a spus că Rusia va colabora cu orice preşedinte american, a făcut aceste comentarii în cadrul unei apariţii la televiziunea de stat.

Biden candidează împotriva preşedintelui republican în exerciţiu Donald Trump la alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie din SUA.

ADVERTISING

"În ceea ce îl priveşte pe candidatul Partidului Democrat, vedem de asemenea o retorică anti-rusă destul de dură. Din păcate, ne-am obişnuit cu asta", a spus Putin.

El a adăugat totuşi că Biden a făcut afirmaţii pe care le consideră încurajatoare în legătură cu Noul START, ultimul mare acord privind armele nucleare dintre Rusia şi SUA, care urmează să expire în februarie.

Moscova şi Washingtonul nu au reuşit până acum să ajungă la o înţelegere asupra unui nou acord sau asupra prelungirii celui existent, deşi emisarul lui Trump pentru controlul armelor a afirmat marţi că au fost făcute "progrese importante" la discuţiile bilaterale.

ADVERTISING

"Candidatul Biden a afirmat public că este dispus la o prelungire a Noului START sau la obţinerea unui nou tratat pentru a limita armele strategice, iar acesta reprezintă un element serios pentru cooperarea noastră în viitor", a mai declarat Putin.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇