Protestele din SUA: Portretele a 4 foşti preşedinţi ai Camerei Reprezentanţilor, retrase de la Capitoliu (Video)

Portretele a patru foşti preşedinţi confederaţi ai Camerei Reprezentanților au fost retrase din Capitoliu. Anunțul a fost făcut de preşedintele democrat al camerei inferioare a Congresului american, Nancy Pelosi.

Această retragere are loc cu ocazia marcării Juneteenth, ziua sfârşitului sclaviei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, Pelosi, relatează Reuters.

Mai multe statui ale unor militari confederaţi care au luptat împotriva abolirii sclaviei, în Războiul de Secesiune (1861-1865), au fost distruse sau date jos de pe soclu în ultimele zile. Acest lucru are loc în urma unor manifestaţii provocate de moartea lui George Floyd.

ADVERTISING

Este vorba despre portretele lui Robert Hunter din Virginia, care a fost preşedintele Camerei din 1839 în 1841, Howell Cobbs din Georgia (1849 -1851), James Orr din Carolina de Sud (1857-1859) şi Charles Crisp din Georgia (1891-1895).

Amintim ca Floyd este un afroamenrican ucis prin asfixiere de către un poliţist în timpul unei arestări, la 25 mai, la Minneapolis, în Minesotta.

Citește și:

Proteste care au schimbat cursul istoriei

Antifa, rasism, lebede negre, idioții utili ai lui Trump și cine ia profitul politic: America văzută din orașul lui George Floyd - Interviu

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇