Protest USR la Ministerul de Interne și la Cotroceni: Iohannis, președintele plagiatorilor Ciucă, Bode, Cîmpeanu (Foto)

Protest USR la Ministerul de Interne și la Cotroceni: Iohannis, președintele plagiatorilor Ciucă, Bode, Cîmpeanu (Foto)

Reprezentanții USR au protestat la Ministerul Afacerilor Interne și la Palatul Cotroceni pentru a cere demisia lui Lucian Bode, după ce oficialul a primit verdict de plagiat în cazul tezei de doctorat.

Aceștia au venit cu pancarte pe care scria ”Șeful polițiștilor e hoț. Bode, demisia!” și ”Iohannis, președintele plagiatorilor Ciucă, Bode, Cîmpeanu”.

”Au trecut două zile de la verdictul de plagiat. Bode și Iohannis se fac că plouă. Am decis să le reamintim”, a scris liderul USR, Cătălin Drulă, pe Facebook.

Au trecut două zile de la verdictul de plagiat. Bode și Iohannis se fac că plouă. Am decis să le reamintim.

Publicată de Cătălin Drulă pe Vineri, 13 ianuarie 2023

Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai a anunțat miercuri verdictul în cazul acuzațiilor de plagiat aduse ministrului de Interne Lucian Bode.

ADVERTISING

Comisia UBB s-a autosesizat după ce au apărut în spațiul public noi informații cu privire la suspiciuni de plagiat în cazul tezei de doctorat a liderului liberal. În urma analizei lucrării, experții UBB au transmis că „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”, potrivit unui comunicat al Universității.

„Concluzia analizei este că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate. În lipsa posibilității legale de a aplica sancțiuni disciplinare unei persoane care nu este membru al comunității academice, Comisia ii solicită corecturi la teză și retragerea cărții publicate pe baza tezei, și se vor sesiza consiliile naționale (CNATDCU/Consiliul Național de Etică a Cercetării) pentru demersuri suplimentare, în condițiile legii”, se arată în hotărârea Comisiei de Etică.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇